+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

4 daagse intensive

 

Om een snelle opbouw van een sterke basis te bereiken heeft Brainspa Kids een speciaal vierdaags intensief programma opgezet. In dit programma werken we vanuit verschillende invalshoeken aan de verbetering van de neurofysiologische balans.

Aandachtspunten in dit programma zijn: 

R

Een betere concentratie

R

Een goede lichamelijke ontspanning

R

Innerlijke rust

R

Verbeterd zelfvertrouwen 

R

Handvatten voor het omgaan met stress, prikkels en persoonlijke uitdagingen.

De opbouw van de intensieve training is voor ieder kind hetzelfde, de inhoud is uniek. Tijdens de vierdaagse intensieve training worden er verschillende sessies op een dag aangeboden. Brainspa Kids versterkt het innerlijk evenwicht, waardoor we de ontwikkeling van uw kind in harmonie kunnen brengen met zijn of haar kwaliteiten. 

Ons streven is om de conditie van het brein te optimaliseren. Ook willen we de lichamelijke, mentale en emotionele herstelmogelijkheden verbeteren. Deze combinatie zorgt voor meer innerlijke rust en een betere prikkelverwerking. Daardoor kan uw kind zich beter gaan concentreren, wordt taakgericht leren makkelijker en zal hij of zij een gezonde interactie met de omgeving ervaren. 

Bij BrainSpa kijken we mee op verschillende niveaus. Op mentaal, emotioneel, en fysiek niveau. We gebruiken daarvoor een combinatie van technieken:

R

Training van aandacht, concentratie, focus en innerlijke rust. 

R

Training van het inspanningsniveau en stress-herstelmechanismen (biofeedback; ademhaling,

R

Hartcoherentie, huidgeleiding, huidtemperatuur en spierspanning)

R

Gesprekstherapie bestaande uit cognitieve therapie, psycho educatie en mindfulnessoefeningen.

U als ouders wordt bij deze trainingen betrokken. Door onze jarenlange ervaring weten wij dat een intensieve training krachtig werkt. Dit komt omdat we steeds voortbouwen op voortgaande sessies. Uw kind, de behandelaar en u, de ouders, komen in een flow waarin meer kan gebeuren. Er is weinig ruimte om in oude patronen terug te vallen en bovendien is het makkelijker om een shift te maken als men in een andere omgeving is.