+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

ACT – Acceptance and Commitment Therapy

De Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een nieuwe en veelbelovende ontwikkeling in de gedragstherapie. ACT wordt ingezet bij:
  • angst
  • stress
  • burn-out
  • depressieve klachten
ACT gaat letterlijk over actie ondernemen. Een actie geleid door je kernwaarden. Wat vind je diep van binnen echt belangrijk? Wie wil je zijn? En hoe wil je met jezelf en anderen omgaan? Hoe wil jij in de wereld staan? Het gaat over je diepste verlangens. We gebruiken hiervoor mindfulness oefeningen/vaardigheden, metaforen en gesprekstechnieken. Dit helpt je om bewuster in het leven te staan en jezelf open te stellen voor de ervaring. Dit maakt je leven zinvoller!
ACT leert je naast het opbouwen van een betekenisvol leven ook de impact te verminderen van pijnlijke gedachten en gevoelens. Want daar ontkomen we niet aan in het leven. Vaak hebben mensen destructieve manieren gevonden om om te gaan met pijn. Dit bezorgd juist meer pijn en houdt ons van het gewenste leven vandaan. Tijdens deze therapie gaan we samen onderzoeken wat jou tegenhoudt om het leven te leven wat jij wilt.