+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

Analyse

Het is een eerste stap in het beter begrijpen van het kind; snappen wat de unieke kwaliteiten zijn, waarom het vastloopt en wat de remmingen zijn in het doormaken van een positieve ontwikkeling.

Ieder kind is uniek. Meting van de hersenactiviteit en stressmechanismen in het lichaam biedt een heldere weerspiegeling van de (neurofysiologische) binnenwereld. Het geeft een bijzondere kijk op hoe het kind informatie verwerkt en met stress omgaat. 

 

De meting geeft direct inzicht in onder andere:

R

Informatieverwerking; hoe het kind informatie verwerkt, hoe de aandacht en concentratie is, hoe makkelijk het wel of niet overprikkelt raakt.

R

Emotioneel evenwicht; hoe gevoelig het is voor emotionele spanningen of omgevingsprikkels.

R

Stressniveau; het stressniveau en wat ingangen zijn om tot betere ontspanning te komen.

R

Leervermogen; zoals inzicht in waarom het kind moeilijk het eigen werk start, plant of afmaakt, inzicht in specifieke leerproblemen zoals dyslexie en automatiseringsproblemen.

R

Gedragskenmerken, zoals impulsiviteit, boosheid, gevoeligheid, angst, slaapproblemen, rigiditeit.

R

Groeimogelijkheden en ingangen die het kind kunnen helpen om beter met uitdagingen om te gaan.

De meeste kinderen vinden de meting interessant. Er wordt goed uitgelegd wat er wordt gedaan en om de eventuele spanning te verminderen mogen ze bij het aanbrengen van de meetapparatuur een leuk filmpje kijken. De meting duurt ongeveer een uur, waarbij de meeste tijd uitgaat naar het bevestigen van een cap en sensoren. Er wordt een cap aangebracht waarmee op 19 punten van het hoofd de hersenactiviteit kan worden gemeten (QEEG). Daarnaast worden sensoren aangebracht die de ademhaling, hartslag, huidgeleiding, hand temperatuur en spierspanning meten.

 

De procedure is als volgt:

9

Vragenlijsten

Zodra er een afspraak is gemaakt voor de analyse worden vragenlijsten gemaild om thuis in te vullen.

9

Intake en meting

De afspraak bestaat uit een kort gesprek waarin de eerste afstemming wordt gemaakt op het kind, de aandachtsgebieden, kwaliteiten en wensen voor groei. En uiteraard wordt er gemeten!

9

Rapportage en nabespreking

Binnen een week volgt de rapportage met resultaten en adviezen. Dit rapport wordt telefonisch of tijdens de eerstvolgende afspraak na besproken.

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Neem hieronder contact met ons op

Ik wil graag

11 + 7 =