+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

ADHD bij kinderen

ADHD staat voor Attention Deficit/Hyperactivity Disorder. Het is een stoornis in de aandacht en concentratie en kan gepaard gaan met hyperactiviteit. Bekend is het beeld van drukke ontremde kinderen, waarbij de hyperactiviteit op de voorgrond staat. Er zijn echter vormen van AD(H)D, waarbij het drukke gedrag minder op de voorgrond staat en zelfs een zekere mate van sloomheid of moeilijk op gang komen kenmerkend is. Bij volwassen is de uitingsvorm vaak subtieler dan bij kinderen. Zij hebben zichzelf vaak strategieën eigen gemaakt, waardoor ze minder last hebben van de klachten. Vaak resten nog een zekere mate van problemen met plannen, chaotisch zijn, drukte in het hoofd voelen en een verhoogde afleidbaarheid.

Hoe de uitingsvorm ook precies is, er ligt over het algemeen eenzelfde soort mechanisme aan ten grondslag op hersenniveau. Hierbij spelen trage hersengolven een belangrijke rol.

Met behulp van een qEEG (Quantitative Electroencephalogram) kan inzichtelijk worden gemaakt of er sprake is van een patroon in hersenactiviteit dat vaak bij ADHD wordt gezien.

Er bestaan verschillende technieken waarmee de balans op hersenniveau kan worden hersteld, waaronder een aandachts- en concentratietraining. Daarmee verminderen de concentratieproblemen, maar verbetert ook de slaap, fysieke ontspanning, mentale rust en de stemming, waardoor de kwaliteit van leven aanzienlijk kan verbeteren.

Wilt u meer weten over ADHD of onze trainingen? Neem dan contact op met BrainSpa of maak een afspraak voor een analyse.

Wilt u meer weten over ADHD of onze trainingen?

Neem dan contact op met BrainSpa of maak een afspraak voor een analyse.

Contact formulier

Ik wil graag

13 + 7 =