+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

Over ons

Wat

BrainSpa Kids is een onafhankelijke organisatie die is opgezet omdat kinderen een specialistische kijk en kindgerichte aanpak vragen; gericht op het individuele kind, maar ook rekening houdend met het systeem (gezin en school). Wij zien dagelijks weer hoe belangrijk het is al in de kindertijd het gevoel te krijgen helemaal te worden gezien en te werken aan een sterke basis. Daarvan worden direct, maar ook op latere leeftijd, de vruchten geplukt.

Wij hebben ervoor gekozen om intensief en vanuit verschillende invalshoeken te werken aan een sterk fundament, omdat er dan sneller resultaten kunnen worden geboekt. Door zowel gebruik te maken van meetinstrumenten als subtiel inzichtgevende en kwaliteit stimulerende technieken, worden innerlijke processen bewust gemaakt. Dat werkt 2 kanten op en geeft het proces meer kracht. Het samenspel tussen lichaam en geest biedt aan de ene kant inzicht in de bron van klachten, remmingen en uitdagingen, maar ook in iemands kwaliteiten. Aan de andere kant biedt het nieuwe ingangen om deze te verhelpen, kracht bij te zetten en met meer zelfvertrouwen en plezier in het leven te staan.

Het is bij ieder kind weer een genoegen om te zien wat het teweeg brengt als het innerlijk evenwicht sterker en voelbaar wordt. Wij werken samen met prof. dr. J. van Strien van de Erasmus Universiteit aan wetenschappelijk onderzoek.

Waarom

Wij doen dit omdat we geloven, zien en hebben ervaren wat deze werkwijze kan betekenen. Op persoonlijk niveau maar ook voor het gezin en het schoolse leven. Kunnen ontspannen, weten hoe concentratie bij jou werkt, hoe je de overload aan prikkels kunt filteren, niet meer op je tenen lopen, maar met zelfvertrouwen de uitdagingen aan gaan. Dit zijn eigenschappen die een ongelofelijke kracht hebben en een grote bijdrage leveren aan een prettige binnenwereld en een soepeler interactie met de buitenwereld.

Wij werken vanuit de overtuiging dat de mens in de kern op orde is en het functioneren vooral kan worden verstoord door gedachten en emotionele patronen. Het doorbreken van die mechanismen en meer inzicht in wat je zelf hierin kunt doen, is het begin van verandering naar een meer onbezorgde jeugd en een bewust, helder en vitaal leven als volwassene.

Wie

Het kinderteam bestaat uit bevlogen medewerkers die een waar team vormen rondom de kinderen die gezien worden. Op die manier wordt alle kennis en ervaring steeds weer ingezet om kinderen verder te helpen. Het team is gespecialiseerd in kinderen met een adoptieachtergrond, waardoor kinderen uit het hele land gezien worden.

Else Dahmen

Else is hoofdbehandelaar, Gezondheidszorgpsycholoog BIG, kinderneuropsycholoog en een van onze specialisten in neurofeedback, biofeedback en QEEG analyse. Zij is een van de oprichters van BrainSpa. Haar achtergrond bestaat uit opleiding, training en werkervaring in neurofeedback, biofeedback, QEEG-analayse, medische psychologie, (kinder)neuropsychologie, persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn-stimulering. Zij is mede-auteur van ‘het Handboek voor neurofeedback bij ADHD’. Onder begeleiding van en in samenwerking met dr J. van Strien van de Erasmus Universiteit doet zij wetenschappelijk promotieonderzoek gericht op analyse en training van hersenactiviteit.

David Veninga

David is coach, projectmanager en medeoprichter van BrainSpa. Zijn achtergrond bestaat uit opleiding, trainingen en werkervaring in stimulering bewustzijn, persoonlijke effectiviteit, mindfulness, kunstzinnige vormgeving, communicatie en zakelijk management.

Marjolijn Bakker

Marjolijn is neurofeedbacktherapeut en klinisch psycholoog. Zij is een van onze specialisten in neurofeedback en biofeedback. Haar specialisme is analyse. Zij werkt met de kinderen aan een betere neurofysiologische balans en traint de kinderen op concentratie, focus, innerlijke rust en lichamelijke ontspanning.

Nienke Stehmann

Nienke is kindercoach. Haar achtergrond is onderwijskundig. Zij begeleidt de kinderen en ouders in het ontdekken van kwaliteiten, ingangen voor meer rust, ontspanning en focus. Zij is gespecialiseerd in hoge gevoeligheid voor prikkels.

Marieke van Ussel

Onze nieuwe collega. Hier komt nog foto en een verhaal over haar.