+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

Adoptie nazorg

Geadopteerde kinderen krijgen al met heel wat emoties te maken in hun jonge leventje. Er is niet alleen het proces van afgestaan zijn van de biologische ouders, de veelal beperkte aandacht en verzorging in de eerste maanden en soms jaren van hun leven, het wennen aan de nieuwe omgeving….ook eenmaal in Nederland komen er allerlei uitdagingen op het pad die om goede nazorg vragen.

Bij BrainSpa zien wij vaak adoptiekinderen die in eerste instantie een heel grote inhaalsprong maken, maar toch op de een of andere manier vastlopen zodra ze naar school gaan. Het leerproces gaat niet altijd vanzelf, waarbij er vaak problemen zijn met automatiseren en concentreren, met leren lezen en/of rekenen. Ook speelt vaak snelle overprikkeling een belangrijke belemmerende rol; alles in de klas wordt opgemerkt en gesignaleerd, waardoor het hoofd letterlijk volloopt en het lontje alsmaar korter wordt. Dit uit zich dan vooral thuis in de vorm van boosheid, vermoeidheid en soms ook tegenzin om weer naar school te gaan.

De nazorg is dan ook een belangrijk onderdeel bij adoptie. Ook al wordt het kind verwelkomd in een liefdevol gezin met veel meer mogelijkheden dan in het land van herkomst, dat betekent niet altijd dat het lichaam ook daadwerkelijk ontspant en het hoofd ruimte heeft voor al die cognitieve stimulatie.

Bij BrainSpa helpen we het kind om een nieuw evenwicht te vinden, passend bij het huidige leven waarin het kind veilig is en kan ontspannen. Als het lichaam dit signaal oppakt, dan ontstaat er innerlijke rust en komt er ook meer ruimte om te genieten van al het goede wat er in dit nieuwe leven tot het kind komt. Ook komt er dan meer ruimte voor leren en concentreren, waardoor faalangst ruimte maakt voor meer plezier in de ontwikkeling.

Wilt u meer weten over adoptie en nazorg?

Neem dan contact op met BrainSpa of maak een afspraak voor een analyse.

Contact formulier

Ik wil graag

6 + 6 =