+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

Autisme Spectrum

Autisme, PDD-NOS, Syndroom van Aperger bij kinderen

Voor kinderen die gediagnosticeerd zijn met een ontwikkelingsstoornis uit het Autisme Spectrum, kan het heel interessant zijn om te werken aan het neurofysiologisch evenwicht.

Zowel op het gebied van angst, prikkelverwerking, concentratie, mentale flexibiliteit, piekeren als lichamelijke ontspanning is vaak nog veel winst te behalen. Ieder kind is weer uniek, zo ook kinderen met een diagnose als autisme, PDD-NOS of het Syndroom van Asperger.

Vanuit BrainSpa brengen we eerst in kaart hoe de verschillende hersengebieden geactiveerd zijn en hoe het stressniveau is. Daarna wordt er met het kind gewerkt aan het schakelen naar een nieuw neurofysiologisch evenwicht, zodat het gaat ervaren en voelen hoe het is om meer ontspannen, geconcentreerd en innerlijk rustig te zijn. Dit werkt niet alleen door in meer rust van binnen, maar ook hoe kinderen anders reageren op de prikkels thuis, in de klas en de interactie met de omgeving. Het is heel goed mogelijk om daarin nog verbetering te bewerkstelligen, zodat aspecten als op vakantie gaan, een nieuw juf, inslapen, dagelijkse spanningen of andere uitdagingen in het leven van een kind met een autisme spectrum stoornis, wat makkelijker verlopen.

Wilt u meer weten over het Autisme Spectrum bij kinderen?

Neem dan contact op met Brainspa of maak een afspraak voor een analyse.

Contact formulier

Ik wil graag

15 + 13 =