+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

Mindfulness

In de coaching met kinderen worden mindfulness-technieken aangereikt. Deze technieken zijn heilzaam als het gaat om zelfacceptatie, omgang met emoties en vergroten van het zelfvertrouwen. Mindfulness gaat over aandachtig leven, leren om alles wat je ervaart en doet je ontspannen aandacht te geven. Op deze manier leren kinderen dat het niet erg is als boosheid, angst of verdriet opkomt. Dat het net als blijdschap of vreugde, een sensatie of ervaring is waar naar gekeken kan worden en die ook weer voorbij gaat. Door technieken te leren waarbij aandacht en ontspanning samen optrekken, worden de negatieve emoties en gedachten niet langer gevoed of vormen niet langer een bedreiging. Het is meer een signaal om te schakelen naar een ontspannen aandacht, zodat er rust komt in het huidige moment.

Kinderen vinden de oefeningen vaak fijn. Er wordt samen met het kind onderzocht welke ingangen en oefeningen helpen. Dat kan per kind verschillen. Bij de een helpt een visualisatie-oefening goed, de ander vindt het fijn om rustig te ademen of om met aandacht te tekenen.

Tijdens de coachingsessies is alle ruimte om te ontdekken wat de beste ingang is voor het kind, om te oefenen en om uit te zoeken welke technieken helpen om steeds opnieuw weer toegang te krijgen tot innerlijke rust en deze te versterken.

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Neem hieronder contact met ons op

Contact formulier

Ik wil graag

4 + 6 =