+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

Bio- en neurofeedback voor kinderen in Gelderland

Neurofeedback en biofeedback worden voor kinderen gecombineerd toegepast bij BrainSpa Kids in Zutphen, Gelderland. Het houdt in dat de hersenactiviteit en andere lichamelijke variabelen, zoals hartslag en ademhaling tegelijkertijd worden gemeten en getraind. Hierdoor wordt er een goede afstemming gemaakt tussen het centraal zenuwstelsel (brein) en het autonoom zenuwstelsel. Een kind traint naar een staat waarbij lichamelijke ontspanning samengaat met focus en alertheid, aan de hand van feedback over de eigen staat van zijn. Een goede balans van hersenactiviteit en lichamelijke ontspanning wordt beloond met auditieve en visuele feedback. Oefening en coaching zorgt dat er wordt geleerd hoe de gewenste staat bewust te bereiken is.

Wat is neurofeedback voor kinderen bij ons in Gelderland?

Neurofeedback voor kinderen is een vorm van hersentraining bij ons in Gelderland waarbij het concentratievermogen verbetert, rust in het hoofd ontstaat en er energie wordt opgebouwd. Het brein raakt in optimale conditie door te leren schakelen naar een staat waarin je je rustig, helder en ontspannen voelt. Veel kinderen ontwikkelen klachten doordat het brein niet goed tot rust komt en overprikkeld is. Neurofeedback voor kinderen bij ons in Gelderland, weerspiegelt wat er in het brein gebeurt. Door feedback te krijgen over de hersengolven, leert een kind om te schakelen en voor langere tijd aandachtig en ontspannen in het hier en nu te zijn.

Hoe werkt neurofeedback?

BrainSpa Kids meet de hersenactiviteit met behulp van elektroden. Een kind ziet op een scherm hoe onrustig het brein is. Hij of zij is bijvoorbeeld snel afgeleid door omgevingsgeluiden of gedachten die opkomen. Het kind kan ook eigenlijk altijd onrustig en gespannen zijn, alles is terug te zien in de hersengolven. Tijdens neurofeedback voor kinderen bij ons in Gelderland kijk en luister je naar een waterval bijvoorbeeld, deze weerspiegelt de hersengolven. De waterval stroomt als het kind rustig en aandachtig is, en deze stopt als het kind afgeleid of gespannen is. Het stromen van de waterval werkt belonend, waardoor het brein de gewenste hersengolven produceert. Het brein traint zo naar een optimaal evenwicht waarin helderheid, innerlijke rust en alertheid met elkaar samengaan.

Krijg meer grip op het brein

Onze kinderpsycholoog uit Gelderland is gespecialiseerd in neurofeedback voor kinderen. Wij houden ons al ruim 15 jaar bezig met het trainen van de hersenen. Onze insteek is wetenschappelijk onderbouwd en we trainen het brein en zenuwstelsel met de beste apparatuur. Technieken uit de psychologie en bewustzijnsontwikkeling zorgen samen voor meer vrijheid in de geest van een kind, waarbij onze aandacht ook uitgaat naar de hobbels in de dagelijkse realiteit. Alles gebeurt samen met het kind en zijn of haar wensen en doelen. Hij of zij leert bewust schakelen naar de gewenste staat die klachten doorbreekt en bijdraagt aan helderheid en een vitaal, ontspannen leven.

Wat is biofeedback?

Biofeedback voor kinderen is een training waarbij het lichaam tot rust leert te komen en spanningen worden losgelaten. Het lichaamsbewustzijn neemt hierdoor enorm toe; een kind leert de wijze waarop hij of zij op stress reageert herkennen en spanningsopbouw te voorkomen. Biofeedback leert een kind om te schakelen naar een staat waarin hij of zij zich ontspannen, aandachtig en fijn voelt. De veerkracht verbetert en er wordt energie opgebouwd. Het kind ontdekt hoe zijn of haar lichaam ervoor staat: is hij of zij ontspannen of juist gespannen, reageert hij of zij overgevoelig bij stress en herstelt het lichaam wel voldoende van dagelijkse spanningen? Feedback over de lichaamssignalen, leert een kind om weer ontspannen door het leven te gaan.

Maak een afspraak voor neurofeedback

Denk jij dat neurofeedback of een andere vorm van coaching voor kinderen bij ons in Gelderland nuttig is voor jouw kind? Neem dan contact met ons op door het het onderstaande contactformulier in te vullen, door te bellen naar +31 (0) 575 541060 of door een e-mail te sturen naar info@brainspa.nl. Wij verwelkomen jou en je kind graag bij ons in Zutphen.

Wilt u meer weten over neuro- en biofeedback?

Neem dan contact op met BrainSpa of maak een afspraak voor een analyse.

Contact formulier

Ik wil graag

7 + 8 =